Langere tijd is het stil geweest aan onze kant, wat zowel een negatief al positief signaal kan zijn. In dit geval is het zeker positief, want Binos heeft niet stilgezeten. Sinds 1 september heeft Binos haar eigen kantoorruimte in Heerenveen! Ook is dit het moment geweest om op andere gebieden te professionaliseren. Hoe alles tot stand is gekomen lees je in deze blog. Lees je mee?

Ontwikkelingen bij Binos

Onze eerste reactie na een paar weken een eigen kantoorruimte te hebben:  “wat een goede beslissing!”. Voorheen werd er vanuit huis uit en bij klanten op kantoor gewerkt. Hartstikke leuk, maar nadat de pandemie opdook en er alleen nog maar thuisgewerkt mocht worden, werd het verlangen naar een eigen kantoor des te groter. Één van de doelen van Binos: een eigen kantoor (lees vorige blog 2 jarig jubileum). 

De locatie is waar ik altijd, in de pauze bij mijn vorige werkgever, langsliep. Het kantoor had ik al op deze plek gevisualiseerd. Én uit-eindelijk moest het zo zijn want 1 september was het dan zover! Je kunt ons vinden aan de Atalantastraat in Heerenveen. De ligging, bereik-baarheid en ambiance van het pand heeft er toegeleid om die grote stap te nemen. Slim als beginnend ondernemer? Misschien niet, maar des te leuker om hard te werken en Binos neer te zetten in Heerenveen. 

Samen met mijn vriendin zit ik op kantoor voor de gezelligheid, maar voornamelijk om te sparren, elkaar scherp te houden en waar nodig te ondersteunen. Zij, als beginnend ondernemer in Marketing & Events, is daarom ook een goede toevoeging in mijn bedrijf. Zij houdt zich bezig met de marketing en het inrichten van het pand: “Leuk dat inrichten, maar de details zijn niet voor mij weggelegd”. Dankzij haar krijgt het kantoor dan ook een luxe en rustige uitstraling. 

Digital Nomad leven

Één van de redenen om als zzp’er te beginnen was het idee achter Digital Nomad. Kort: “Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatie onafhankelijk uit te voeren. Ze leven een “nomadisch” bestaan door veel te reizen en op die manier gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen”. Het idee om te werken en te reizen leek ons een mooi idee, toch werkt het voor mij niet. Vooral het vakantiegevoel is niet zoals ik het had verwacht. Werken tijdens het reizen zorgt er bij mij voor dat de focus voor ont-spanning niet volledig is en ten koste gaat van het reisgenot. Daarnaast creëer je een levenswijze die je niet met veel mensen kan delen, omdat je directe kenniskring de maatschappelijke werkweek gewend is.

Door deze inzichten ben ik er achter gekomen dat de zogenoemde “9-tot-5 mentaliteit” voor mij het beste werkt. Het is motiverend om aan het werk te zijn wanneer anderen dat ook zijn. Om vervolgens de deur dicht te doen, fysiek afstand te nemen van het werk en op de vrijdag-avond een pilsje te openen met het gevoel dat het écht weekend is.

Dat neemt niet weg dat ik als zelfstandige meer vrijheid heb en eerder erop uit kan gaan gezien de flexibiliteit in mijn werkzaamheden. Daar-tegenover staat dat het hoofd altijd bezig blijft met het werk, it’s a way of life laten we maar zeggen!

Professionaliseren van binnen en buiten

Zoals eerder gezegd gaat Binos meer professionaliseren met behulp van marketing. Vanaf nu kun je ieder kwartaal een blog verwachten waarbij het pad naar succes wordt gedeeld. Terugkomende onderwerpen zullen gaan over boekhouden en adviseren, maar vooral over mijn ervaringen als ondernemer. Binnenkort is  er ook meer te volgen en lezen op verschillende sociale media kanalen. 

Wellicht is het je niet ontgaan dat de naam is gewijzigd naar Binos Consultancy in plaats van Binos Fiscaal Advies. Waarom? Omdat de diensten gaande weg zijn aangepast naar waar de klant om vraagt. Kortom: zo weinig mogelijk boekhouden, zoveel mogelijk in de cloud werken en dat allemaal op een efficiënte manier. Hierdoor is de focus van fiscaal advies van particulieren en bedrijven verplaatst naar automatiseren en digitaliseren van bedrijven.

Tot slot wordt er op de achtergrond gewerkt aan het behalen van het NOAB keurmerk, zoals al werd aangegeven in de doelen uit de vorige blog. Daarbij staat de technologie ook niet stil en worden de ontwikkelingen op ICT gebied goed in de gaten gehouden. Zodat er in de toekomst nog minder handmatig werk plaatsvindt. 

Deel dit bericht via: