In ons vorige blog, Terugblik 2020, hebben wij aangegeven dat we verder in zouden gaan op de lange termijn doelstelling van Binos, namelijk: “het bedrijf onafhankelijk maken van 1 persoon”Deze doelstelling is sterk gebaseerd op de cashflow kwadrant theorie van Robert Kiyosaki. Om te beginnen leggen we eerst de cashflow theorie uit, om vervolgens aan te geven hoe Binos deze toepast.

Werknemer

Iedereen die voor een ander werkt, een bedrijf, overheid of instelling is een werknemer. Werknemers krijgen betaald omdat zij een deel van hun uren ruilen voor geld. Het aantal uur dat zij werken bepaalt voor een groot deel de hoogte van het inkomen.

Bedrijfseigenaar

Onder bedrijfseigenaren vallen de ondernemers die wel eigenaar van een bedrijf zijn, maar voor wie het niet meer noodzakelijk is dat zij zich met de dagelijkse gang van zaken bemoeien. Personeel en management hebben de taken overgenomen van de ondernemer.

Zelfstandig

Onder de zelfstandigen vallen de mensen die een éénmanszaak hebben, zzp’ers en freelancers. Zij zijn hun eigen baas en betalen ook hun eigen salaris. Dit salaris is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de uren die zij in hun eigen onderneming werken.

Investeerder

De mensen die hun inkomen halen uit het geld dat zij hebben geïnvesteerd in andere bedrijven vallen onder de investeerders.

 

De linkerkant van de quadrant (zie bovenstaande afbeelding) houdt zich voornamelijk bezig met het ruilen van uren voor geld. Het inkomen wat wordt gegenereerd is daarbij gelimiteerd doordat er maar 24 uren in een dag zitten. Daarnaast bepaalt de opdrachtgever/werkgever meestal de werktijden. Tenslotte is het belastingstelsel voor de linkerkant progressief ingesteld.

De rechterkant laat geld voor zich werken. Het inkomen is ongelimiteerd omdat er geen directe uren tegenover staan. Bekend fenomeen in deze tijd zijn de online webshops van tegenwoordig. Dit wil echter niet zeggen dat het maken en bijhouden van deze webshops niet keihard werken is. Tenslotte zijn de belastingen aan de rechterkant minder progressief ingesteld. Een voorbeeld is een investeerder, die via  de fiscale box 3 (beleggingen) inkomen genereert. 

Praktische toepassing bij Binos

Binos heeft zich vanaf het startpunt gefocust op het verkopen van abonnementen. Met de verkoop van abonnementen wordt namelijk de directe link tussen geld voor tijd weggehaald. Tuurlijk zitten er veel uren in de abonnementen die verkocht worden. Maar de dienst wordt hierdoor wel verkocht als een product. Dit geeft Binos de mogelijkheid om zelf te beslissen op welk tijdstip bepaalde werkzaamheden worden gedaan en door wie deze gedaan worden. 

Samen met de automatisering, die in de accountancy branche sterk aantrekt, kan er steeds meer standaard werk geautomatiseerd worden. Dit ten gunste van de prijs voor de klant en de personele bezetting van Binos. Hierdoor kan de eigenaar zich meer richten op strategische zaken. 

Het uiteindelijke doel is om personeel aan te nemen met veel kennis, zodat het bedrijf zichzelf gaat redden. 

Deel dit bericht via: