In ‘Op de koffie bij’ gaan wij in gesprek met klanten en wordt de lezer meegenomen in de processen die aansluiten bij de dienstverlening van Binos. Hiermee krijg je een andere kijk op waar Binos is begonnen, waar wij klanten mee hebben ondersteund enzovoort. Deze keer nemen wij jullie mee met een wel hele bekende, namelijk broer, look a like, Erik Jonkman van Jonkman’s Stofferingen. Lees je mee? 

Jonkman's Stofferingen

Jonkman’s Stofferingen is een eenmanszaak opgericht in 2017. Gestart als zzp’er en onderhand heeft de zaak zicht ontwikkeld in een werkplaats van 300m2 met personeel. Het bedrijf gebruikt de mooiste machines en een moderne werkwijze. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de stoffering van auto’s, boten, campers en projecten.

Eerste klant

Al voor de opstart van Binos was de eerste klant aangesloten. Wij zijn uiteindelijk begonnen bij de boekhouding van Jonkman’s Stofferingen. Waar de boekhouding primitief begon met e-boekhouden, is er al snel de omschakeling gemaakt naar Exact Online. Een verademing voor de klant en de boekhouder.

Waar het bedrijf begon met een simpel all-in abonnement, is het uitgegroeid naar een uitgebreider pakket naar mate het bedrijf is doorgegroeid. Momenteel worden voor Jonkman’s Stofferingen de volgende diensten verzorgd;

"Onze behoeftes op extra dienstverlening zijn moeiteloos meegegaan met de snelle groei van het bedrijf."

Module voor offertes, facturen & herinneringen

Offertes worden binnen Exact Online klaargezet voor de klant. Op basis van aangemaakte producten met uurtarieven wordt het maken van een offerte vereenvoudigd. “Tijdens het uitzoeken van de stoffen samen met de klant, kan er al een offerte op maat worden gemaakt.” Wanneer de klant akkoord is met de offerte, kan de offerte worden omgezet naar een factuur op basis van deze offerte. 

Met de module factureren & herinneringen worden de verkoopfacturen direct in het boekhoudpakket aangemaakt, via de desktop of via de telefoon. Wanneer de facturen zijn verstuurd worden ze real-time bijgewerkt in de rapportages. “Achter de naaimachine kan er tussendoor snel even een factuurtje verstuurd worden naar een van de vaste klanten.” Ook het debiteurenbeheer wordt bijgehouden bij Jonkman’s Stofferingen. Dit zorgt ervoor dat er met één klik op de muis herinneringen verstuurd kunnen worden. 

Inkoopproces & betalingenmodule

Vanaf het begin wordt het gehele inkoopproces digitaal verwerkt; facturen worden naar een vast e-mailadres gestuurd en daarbij meteen klaargezet in de boekhouding. Met de betalingsmodule die later is toegevoegd worden elke week de inkoopfacturen vanuit Exact Online betaald. Doordat het gehele proces is geautomatiseerd, worden de facturen pas voor het eerst gezien en beoordeeld in Exact Online. Bij goedkeuring van Erik worden deze doorgestuurd naar de bank. Dit geeft een goed beeld van de liquiditeitspositie.

Nieuwsgierig wat er voor jou inzit? Neem gerust contact met ons op! We staan je graag te woord.