Het jaar 2020 zit er op en dus is het tijd voor een terugblik. Voor iedereen is het een bijzonder jaar geweest. We komen er niet onderuit, maar ook bij ons en onze klanten is de coronacrisis van invloed. Hierdoor zijn enkele doelen vertraagd, maar ook versneld. Een mooi moment om de tussenstand te bekijken door de doelen die een half jaar geleden zijn ingezet, te evalueren. Hieronder gaan we ze allemaal bij langs: 

Toekomst (korte termijn)

Binnen 1 jaar: 

  • Kantoor in Heerenveen
  • Kantoorhond
  • NOAB Keurmerk
  • Eerste personeelslid

Toekomst (lange termijn)

Binnen 3 – 5 jaar: 

  • Bedrijfsstructuur omzetten naar B.V.
  • Meerdere personeelsleden 
  • Een op zichzelf staand bedrijf (oftewel het bedrijf is zelf redzaam bij mijn afwezigheid).

Een eigen kantoor!

Sinds de coronacrisis uitbrak in Nederland, waarbij de lockdown werd geïntroduceerd in maart, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden voor een eigen kantoor. In die tijd waren het nog wilde ideeën. Binos stond namelijk sinds 1 januari volledig voor haarzelf en had leuke klanten mogen verwelkomen. Echter een kantoorpand op korte termijn leek te hoog gegrepen. 

Toch zijn we vanaf de zomer 2020 serieus gaan kijken naar de mogelijkheden. Het was namelijk tijd voor een professionelere uitstraling van Binos!

Vanaf september 2020 zijn we dan ook gevestigd aan de Atalantastraat 29 te Heerenveen. Als we terugkijken op deze beslissing kunnen we alleen maar volmondig zeggen dat dit een goede stap is geweest. Het kantoor heeft er namelijk voor gezorgd dat het bedrijf intern geprofessionaliseerd is en extern beter op de kaart is gezet.

De kantoorhond

Vanuit mijn privéleven was er altijd de wens om een hond te verwelkomen. Door de coronacrisis en met de opgelegde beperkingen is dit sneller gegaan. Wie de social media van Binos in de gaten heeft gehouden, heeft kunnen zien dat Mike in ons leven is gekomen. De keuze om een hond te nemen voor op kantoor is op veel momenten goed bevallen. Naar alle eerlijkheid zijn er ook momenten dat we hem achter het behang willen plakken, laat dat een periode zijn.

Mike heeft ondertussen een goede balans kunnen vinden in privé/werk. S’ ochtends loopt Mike naar kantoor om met een frisse blik aan de slag te gaan. Tussen de middag verplicht Mike de rest van zijn collega’s om even een luchtje te scheppen in de buitenlucht. Tijdens werktijd vermaakt Mike zich prima door voornamelijk, vanuit z’n mand naar buiten te kijken. Hij houdt de straten nauwlettend in de gaten en focust zich op honden die voorbij wandelen. Ten slotte wekt Mike de interesse van vele mensen die naar binnen kijken om het enthousiasme van Mike te bewonderen. Hiermee vervult hij z’n taak als accountmanager.

Het NOAB Keurmerk

Een van de belangrijkste doelen van Binos voor dit jaar is het behalen van het NOAB Keurmerk. Op de achtergrond zijn er aardig wat stappen gezet richting de vereisten voor dit keurmerk. De verwachting is dan ook dat dit doel binnen het gestelde jaar wordt behaald. De voortgang van dit doel heeft echter wat vertraging opgelopen door de extra werkdruk die is ontstaan door nieuwe klanten en de vrijblijvende hulp die wij onze klanten aanbieden voor de subsidiemaatregelen die in het leven zijn geroepen door de overheid. 

Uiteindelijk blijft het NOAB Keurmerk voor ons dus hoog op de doelenlijst staan, echter hebben de extra werkzaamheden voor onze klanten prioriteit.

Eerste personeelslid

Vanaf januari 2021 heeft Binos zich officieel verstrekt met een toffe medewerker; Jolanda Swieringa. Aan personeel beginnen is natuurlijk een spannende stap; voor Binos dus ook! Ook al zijn we nog maar kort onderweg, we zijn heel blij met de komst van Jolanda. 

Deze beslissing heeft er namelijk voor gezorgd dat er op de achtergrond een dubbele controle plaatsvindt op de administraties van onze klanten. Daarnaast kan er nu gediscussieerd worden over bepaalde onderwerpen, voordat er een keuze in wordt gemaakt. Aldus een goed begin van onze samenwerking. 

Lange termijn doelen

Om onze doelen op lange termijn te kunnen realiseren, zullen we ons eerst moeten focussen op die korte termijn doelen, met name het NOAB Keurmerk. De vereisten voor het NOAB Keurmerk worden namelijk gecombineerd met de interne bedrijfsstructuur van Binos. Wanneer we deze bedrijfsstructuur hebben opgezet, biedt dat ons nog veel meer capaciteit voor het aannemen van extra klanten, voornamelijk klein MKB. Met de toename van nieuwe klanten zal er worden ingezet op extra personeel binnen Binos.

De visie van Binos is dat het als een complete externe financiële afdeling kan functioneren voor klein MKB bedrijven. Op basis van Automated Intelligence (AI) kunnen de administratieve processen gemakkelijk worden uitbesteed. Binos blijft doormiddel van het beheren van mailboxen, het klaarzetten van betalingen en overleg in real time als externe financiële afdeling nauw betrokken. Een uitkomst voor de toekomst.  

Ten slotte streeft Binos ernaar om een bedrijf te worden wat niet afhankelijk is van 1 personeelslid. Zodat het werk uiteindelijk altijd door kan gaan. Dit vergt veel tijd en investeringen om te realiseren. Binnenkort zal er een blog online komen over de manier waarop Binos dit gaat nastreven en waarom. Gebaseerd op het laatste lange termijn doel; Een op zichzelf staand bedrijf.

Deel dit bericht via: